Boeuf strogonof

Åšwiat eMki
przygotowanie: 20 min
gotowanie: 1,5 godz(podstawowa ilo¶æ porcji: 4-5)

Sk³adniki
50 dag polêdwicy wo³owej,
25 dag pieczarek,
1 cebula,
3 ³y¿ki oleju,
130 ml ¶mietany,
1/2 ³y¿eczki s³odkiej papryki,
2 ³y¿ki koncentratu pomidorowego,
1 ³y¿ka m±ki, natka pietruszki,
sól i pieprz.
Sposób przygotowania
Wo³owinê pokroiæ w s³upki grubo¶ci 1 cm. Oprószyæ sol±, pieprzem i m±k±. Obsma¿yæ na plancie. Porze³o¿yæ do garnka.
Na tym samym t³uszczu obsma¿yæ najpierw cebulê a potem pieczarki pokrojone w plasterki.
Warzywa w³o¿yæ do miêsa i zalaæ wszystko tak± ilo¶ci± bulionu ¿eby miêso by³o zakryte.
Dusiæ na ma³ym ogniu pod przykryciem do miêkko¶ci. Pod koniec dodaæ koncentrat i ¶mietanê. W razie potrzeby doprawiæ do smaku papryk±, sol± i pieprzem. Smacznego.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • angamoss.xlx.pl
  • Powered by WordPress, © Åšwiat eMki