Åšwiat eMki
przygotowanie: 20 min
gotowanie: 1,5 godz(podstawowa ilo¶æ porcji: 4-5) Sk³adniki 50 dag polêdwicy wo³owej, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 3 ³y¿ki oleju, 130 ml ¶mietany, 1/2 ³y¿eczki s³odkiej papryki, 2 ³y¿ki koncentratu pomidorowego, 1 ³y¿ka m±ki, natka pietruszki, sól i pieprz. Sposób przygotowania Wo³owinê pokroiæ w s³upki grubo¶ci 1 cm. Oprószyæ sol±, pieprzem i m±k±. Obsma¿yæ na plancie. Porze³o¿yæ do garnka. Na tym samym t³uszczu obsma¿yæ najpierw cebulê a potem pieczarki pokrojone w plasterki. Warzywa w³o¿yæ do miêsa i zalaæ wszystko tak± ilo¶ci± bulionu ¿eby miêso by³o zakryte. Dusiæ na ma³ym ogniu pod przykryciem do miêkko¶ci. Pod koniec dodaæ koncentrat i ¶mietanê. W razie potrzeby doprawiæ do smaku papryk±, sol± i pieprzem. Smacznego. |
Podstrony
|