ďťż

SERNIK na zimno

Świat eMki
Sernik na zimno

Składniki na spód:

•150 g pokruszonych biszkoptów
•100 g rozpuszczonego masła
Składniki na masę serową:

•500 g twarogu o niskiej zawartości tłuszczu
•250 g cukru
•sok z połowy cytryny
•otarta skórka z połowy cytryny
•aromat waniliowy
•20 g żelatyny
•1/2 szklanki wrzątku (około 100 ml), do rozpuszczenia żelatyny
•150 g jogurtu naturalnego

•300 ml śmietany kremówki

Pokruszone biszkopty wymieszać z roztopionym masłem na jednolitą masę. Wyłożyć nią dno tortownicy.

Zmiksować twaróg, cukier, wanilię, sok i skórkę z cytryny do czasu rozpuszczenia cukru. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać, lekko ostudzić, połączyć z jogurtem i dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać.

Kremówkę ubić na sztywno. Dodać
ją do masy twarogowej i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę do formy z ciastem, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Na torciku ułożyć owoce , zalać tężejącą galaretką.

S M A C Z N E G O [
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • angamoss.xlx.pl
  • Powered by WordPress, © Świat eMki