KEKS

Åšwiat eMki
KEKS

Sk³adniki
•m±ka pszenna 1,5 szklanki
•proszek do pieczenia 2 ³y¿eczki
•margaryna 1 opakowanie
•cukier puder 0,75 szklanki
•jajka 4 szt
•orzechy w³oskie 50 gram
•cukier waniliowy 1 torebka
•rodzynki 1 gar¶æ
•kolorowy ananas 3 ³y¿ki
•skórka pomarañczowa 2 ³y¿ki
•t³uszcz 1 ³y¿ka
•bu³ka tarta 1 ³y¿ka

Sposób przyrz±dzenia
Rodzynki zalewamy wrz±tkiem, po czym ods±czamy. Orzechy siekamy, bakalie oprószamy m±k±. Margarynê ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy jaja. M±kê przesiewamy przez sito z proszkiem do pieczenia, nastêpnie dodajemy do masy. Na koñcu wsypujemy bakalie. Formê smarujemy t³uszczem, i posypujemy tart± bu³k±. Przek³adamy masê, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • angamoss.xlx.pl
  • Powered by WordPress, © Åšwiat eMki